Gammalt möter nytt i Kv. Folkparken!

På jakt efter en större, luftigare och mer centralt belägen lägenhet fann Henrik Thorsson från Malmö sin oas i de nyproducerade hyreslägenheterna i Folkparken, Växjö. Här har han och sambon fullt utrymme för sitt gemensamma intresse, inredning. Och jakten efter nya förälskelser att fylla lägenheten med har bara börjat.

Varför lägenheten i Folkparken attraherade Henrik var just för dess centrala läge, planlösning, stora balkong och höga standard. Utmärkande med hyreslägenheterna i Folkparken är just dess öppna och luftiga ytor vilket genererar ett härligt ljusinsläpp. Kvarteret Folkparken består av 230 lägenheter fördelat mellan 2 rok – 6 rok och första hyresgästerna började flytta in 2020. Arkitekterna har lagt ner ett omfattande arbete med att skapa en idyll mitt i city med stora fönsterpartier och omfattande balkonger för att koppla samman ute med inne.

Våningen & Villan Hyra fick nys om Henrik genom Instagramkontot ”Rotundan3B” där han delar med sig av inspirationsbilder på sin lägenhet och inredning. Henriks inredningsintresse startade när han läste en kurs i Svensk Formgivning för ca 3 år sedan, efter det har intresset bara blivit större. Inredningsintresset delar han med sin sambo och de är på evig jakt efter möbler och detaljer som de ständigt blir förälskade i. Det är inte ovanligt att en hel kväll spenderas i soffan bläddrandes och scrollandes mellan bilder på möbler som de bara ”måste ha”.

Henrik skulle beskriva sin inredningsstil som tidlös där gammalt möter nytt och om han måste välja ut något i lägenheten som han håller lite extra kärt är det deras Standard chair av Jean Prouvé och två Akari lampor av Isamu Noguchi. De bär på en spännande historia och bakgrund, menar Henrik. Den dagliga inspirationen hittar han på Instagram och konton som han gärna tittar en extra gång på är Jeffrey Graetsch, Galerie Patrik Seguin och Dc_Hillier. Senaste fysiska platsen som imponerade lite extra med sin inredning var Ludlow Hotel i New York som Henrik besökte sommaren 2019.

Henrik och hans sambo var en av de första som flyttade in i husen i januari 2020 och fördelarna med att bo i en nyproducerad hyresrätt är att det är tryggt, enkelt och flexibelt. Området trivs de extra bra i då det är lugnt men ändå nära citys puls. Inredning är inte bara ett stort intresse för Henrik utan det har också blivit ett sätt för honom att uttrycka sig genom och för att berätta vem han är. Henrik menar på att inredning blir som ett slags självporträtt som ständigt utvecklas med tiden och som säger väldigt mycket om en plats eller en person.

Intresserad av en hyresrätt i Folkparken? Läs mer och ansök här